معرفی بازار جهانی یا فارکس، مفاهیم و اصطلاحات آن

مفاهیم واصطلاحات بازار فارکس در فراتحلیلگر تصویر شاخص
23/ آذر/ 1401
تصویر سردبیر فارکس
نام نویسنده: وحید حسینی
زمان مطالعه: 7 دقیقه

معرفی بازار جهانی (فارکس) به همراه مفاهیم و اصطلاحات آن

بازار بورس بین الملل (فارکس | Forex ) بازاری است که در آن ارز تمام کشورها مورد مبادله قرار می گیرد. بازارهای بورس و خرید و فروش آن ها از گذشته تا به امروز مورد توجه بسیاری از تجار بوده است به طوری که از نظر تاریخی حتی با تاریخ ابداع پول برابری می کنند. امروزه نیز بسیاری از افراد با این بازارها آشنایی دارند و یا اخبار مربوط به آن را پیگیری می نمایند. یکی از دلایل علاقه مندی افراد به بازار بورس بین الملل (فارکس) پتانسیلی بالایی است که برای درآمدزایی در این بازار وجود دارد. در ادامه به معرفی بیشتر بازار بورس بین الملل ( فارکس) و مفاهیم و اصطلاحات آن خواهیم پرداخت. چنانچه شما نیز به این مبحث علاقه مند هستید برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

بازار جهانی چیست؟

در حالت کلی به هر بازار بورس و سرمایه گذاری که بدون اعمال محدودیت به تمام سرمایه گذاران در سراسر جهان امکان و اجازه انجام معامله و سرمایه گذاری را بدهد بازار بورس بین الملل گفته می شود. این بازار بین المللی فعالیت های گسترده ای دارد که شامل خرید و فروش ارزهای رایج در کشورهای مختلف و معامله کردن کالاهای اساسی و مهم و همچنین خرید و فروش سهام شرکت های بزرگی که سهام خود را به صورت عموم عرضه می کنند می شود.

بازار بورس بین الملل تا حدی از اهمیت برخوردار است که کشورها گاها برای پرداخت بدهی های خود به یکدیگر از این بازار استفاده می کنند. معاملات بازار بورس بین الملل دارای دامنه ای رو به رشد (بدون محدودیت دامنه نوسان) است. از دیگر ویژگی های این بازار 24 ساعته بودن آن است . به طوری که شما در هر ساعت از شبانه روز و با استفاده از اینترنت می توانید به انجام معاملات در این بازار مبادرت نمایید.

البته بازار بورس بین الملل انواع مختلفی دارد که در ادامه به معرفی کوتاهی آن ها خواهیم پرداخت.

انواع بازارهای جهانی :

 بازار سهام

این بازار در بورس بین الملل همانند بازار بورس ایران می باشد. از طریق این بازار کمپانی ها می توانند از طریق فروش سهام خود نقدینگی مورد نیازشان را تامین نمایند. با این تفاوت که در بازار سهام بورس بین الملل کمپانی های بزرگ و چند ملیتی فعالیت دارند که افراد از طریق خرید سهام آن ها در سود و زیان این شرکت ها سهیم خواهند شد.

بازار کالا

بازار کالا که خود از بخش های مختلفی تشکیل می شود نظیر کالاهای سختی همچون فلزات گرانبها، سیمان و غیره یا کالای نرم مانند مواد غذایی، ذرت و… که به صورت جهانی یا منطقه ای قیمت گذاری و معامله می شوند.

بازار اوراق قرضه

این اوراق عموما توسط دولت های مختلف در بازار بین المللی بورس عرضه می شوند اما امکان خرید و فروش آن ها توسط اشخاص حقیقی و حقوقی نیز وجود دارد.

بازار تبادلات ارزی یا فارکس

یکی از معروف ترین انواع بازارهای بین المللی، بازار تبادلات ارزی یا فارکس می باشد. با توجه به این که ارزش واحد پول هر کشور نسبت به کشور دیگر مبنای مبادلات در این بازار است می توان نرخ برابری ارزهای مختلف را با یکدیگر مقایسه نمود. معاملات در بازار فارکس با ارزهای مختلف از سراسر جهان انجام می گیرد. نرخ تبادل ارز در این بازار از انعطاف بالایی برخوردار است و با گذشت زمان نیز تغییر می کند. بازار فارکس یکی از بازارهای بسیار سود آور و پرریسک در بین بازارهای جهانی محسوب می شود. اما این بازار دارای مفاهیم و اصطلاحاتی است که بدون آشنایی با آن نمی توان اقدامی موثر نمود.

مفاهیم و اصطلاحات بازار جهانی در فراتحلیلگر

 برخی از اصطلاحات و مفاهیم بازار بازار فارکس

نمادهای متداول در بازار فارکس

این نماد ها توسط سازمان استاندارد جهانی برای مشخص کردن ارزهای مختلف و کالاهای اساسی و شاخص ها تعیین می شود. به عنوان مثال دلار با نماد USD ، یورو با EUR و یک انس طلا با XAU نشان داده می شود. اطلاع از این نماد ها به شخص معامله گر در فهم مبادلات مالی در بازار فارکس، کمک زیادی خواهد کرد.

جفت ارز و مفهوم آن در بازار فارکس

 ارزها عموما در قیاس با یکدیگر سنجیده می شوند. مثلا دلار در برابر یورو چقدر ارزش دارد که اصطلاحا به آن جفت ارز(Currency Pairs) دلار در برابر یورو می گویند. برای به نمایش کشیدن جفت ارزها در بازار فارکس به شیوه ی زیر عمل می کنند :

EUR/USD : ارزش یورو در قیاس با دلار

GBP/USD : ارزش پوند در قیاس با دلار

نکته ی مهم در این باره این است که به جفت ارزهایی که یک طرف آن دلار باشد، جفت ارزهای اصلی(ماژور) می گویند مانند نمونه های بالا و اگر در طرفین جفت ارز، دلار وجود نداشته باشد به آن جفت ارزهای متقاطع(مینور) می گویند. از دیگر مفاهیم مهم در بازار فارکس این است که در جفت ارزها، ارز اول اصطلاحا ارز پایه(Base Currency) و ارز دیگر ارز متقابل(Counter Currency) نامیده می شود.

واحدی برای تغییرات جفت ارزها (PIPs/Point)

 با توجه به حجم بالای معاملات انجام شده در فارکس نرخ برابری ارزها در این بازار تا 5 رقم اعشار محاسبه و اعلام می شود که در جفت ارزهای اصلی (جفت ارزهایی که یک طرف آن دلار قرار دارد.) شامل یک رقم صحیح و چهار اعشاری می شود. به رقم چهارم اعشاری پیپ یا پوینت نیز گفته می شود.

در مواردی که یک طرف جفت ارز، ین ژاپن قرار داشته باشد، تا سه رقم اعشار محسابه میشود و رقم دوم پیپ و رقم سوم آن پیپت می باشد.

هر پیپت، یک دهم پیپ است.

مفهوم اسپرد (spread) و دو مفهوم قیمت خرید و قیمت فروش (Bid&Ask)

در بازار فارکس برای معاملات جفت ارزها دو نرخ ارائه می شود. نرخی که خرید با آن انجام می شود Ask و نرخی که فروش با آن انجام می شود Bid همچنین مابه التفاوت این دو نرخ اصطلاحا اسپرد گفته می شود. اسپرد همان هزینه ای است که فرد برای انجام معامله باید بپردازد.

مفهوم لوریج

 این مفهوم که از مفاهیم اساسی و پایه در بازار فارکس محسوب می شود در پاره ای از اوقات با اشتباهات زیادی در درک همراه است. از آن جایی که نوسانات قیمتی جفت ارزها در بازار فارکس روزانه در حدود 30 الی 50 پیپ می باشد(حدودا و در جفت ارزهای ماژو این میزان است)، ممکن است برای تجار خرد جاذبه ای نداشته باشد. از این رو مفهوم اعتبار هرمی ایجاد شده است تا سرمایه گذار بتواند تا حداکثر 1000 برابر سرمایه ای که دارد اقدام به معامله کند که البته میزان ریسک نیز به شدت بالا خواهد رفت.

آموزش جامع اصطلاحات بورس بین الملل در فراتحلیلگر

کلام آخر 

فارکس و بازار بورس بین الملل به تمامی اشخاص از هر نقطه از دنیا که باشند این امکان را می دهد که بدون محدود شدن در مرزهای جغرافیایی اقدام به انجام سرمایه گذاری و معامله گری کرده و از مزیت های زیادی که در بازار بین المللی و به ویژه فارکس وجود دارد بهره مند شود. هرچند که این بازار با وضع پاره ای از قوانین و اتخاذ استانداردهایی سعی در جلب اعتماد سرمایه گذاران و ساده کردن مسیر برای آن ها می کند اما بدون داشتن دانش و اطلاعات کافی در این زمینه نمی توان موفق بود. مشاوره گرفتن از افراد متخصص در این حوزه نیز بسیار ضروری و کمک کننده است.

اشتراک گذاری این مطلب:

vorod be anjoman faratahlilgar

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

Instagram
Telegram
YouTube
pishnahad amoozeshi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up