عرضه خودرو در بورس موقتی است؛ خودروهای فرانسوی در راه کشور؟

تصویر خبر ورود خودروهای فرانسوی منعی ندارد
29/ آذر/ 1401
تصویر تیم خبری فراتحلیلگر
نام نویسنده: وحید حسینی
زمان مطالعه: 5 دقیقه

معاون وزیر صمت بیان نمود، در صورت تغییر شکل همکاری، ممنوعیتی برای ورود خودروسازان فرانسوی به کشور وجود ندارد. عرضه خودرو در بورس راهکاری موقتی است.

فراتحلیلگر به نقل از تسنیم، منوچهر منطقی در پاسخ به عرضه خودرو در بورس، گفت عرضه محدودی صورت گرفته است، و عرضه خودرو در بورس به دلیل رسیدن تولیدات به دست مصرف کننده واقعی است. در نظر گرفته شد که خودرو های تا دو هزار تیراژ عرضه شود و حداقل تیراژ را 500 خودرو در نظر گرفتیم. هرچند در مواردی هم خودروهای محدود و تکی هم با شرایط خاصی عرضه شد که این موضوع باعث رقابت در قیمت شد.

ساختار کنونی بدین شکل است که یک سقف و کف در نظر گرفته شده است تا اگر قیمت از سقف بالاتر رفت، معامله صورت نگیرد. ما در این زمینه بحث فراوانی با فعالان اقتصادی داشتیم و عرضه خودرو در ورس یک راه حل موقتی است تا عرضه و تقاضا متعادل تر شود. طبق برنامه ریزی ها تا خرداد سال آینده این اتفاق رخ خواهد داد.

فروش خودروها در بورس؛ 30 درصد پایین تر از بازار

او ادامه داد: به طور مثال 207 از آبان1400 افزایش قیمت نداشته پس این قیمت غیر واقعی است. در بورس این خودرو زیر قیمت بازار به فروش می رسد. اکنون برای خودروهایی که صف وجود دارد عرضه در بورس کالا انجام شده و احتمالا خودرو دنا هم به این دسته اضافه می شود. با توجه به تیراژ روزانه خودرو ها در طی هر ماه چندین عرضه خواهیم داشت. عرضه های فعلی اندک و قطره چکانی است و انتظار داریم در عرضه های آینده قیمت تا 30 درصد پایین تر از بازار مورد معامله قرار گیرد.

عرضه خودرو در بورس موقت صورت میگیرد

معاون صنایع حمل و نقل وزیر صمت در پاسخ به سوالی در مورد نقش عرضه بورس در پوشش زیان خودرو سازان گفت: یکی از اهداف پوشش زیان است چرا که از سال گذشته هیچ افزایش قیمتی صورت نگرفته است و به همین دلیل بورس انتخاب شد. این عرضه ها یک ابزار موقت است. با افزایش تولید مجددا عرضه از طریق کارخانه صورت خواهد گرفت.

تاثیر قیمت ارز بر روی خودرو ها

منطقی در زمینه تاثیر نوسانات قیمتی ارز افزود: اینموضوع بر همه موارد اثر دارد. مثلا قیمت یک 206 با دلار 30 هزار تومانی 300 میلیون می باشد و وقتی قیمت ارز به 37 هزارتومان برسد، قیمت 206 به 370 میلیون تومان و برابر همان 10 هزار دلار میرسد. او افزود که قیمت تمام شده تنها مربوط به نرخ ارز نیست و بخشی از قیمت مربوط به بهره وری است و تولید مشترک که ر اساس برنامه ریزی های انجام شده صورت خواهد گرفت، بهره وری را رشد میدهد. در حقیقت خودروسازان از زیرمجموعه های مشترک استفاده کنند و قیمت را تحت کنترل قرار دهند. تمام زیان خودروسازان به دلیل قیمت گذاری نیست و بخشی ناشی بهره وری و تنوع محصولات پایین می باشد.

تمرکز بر واردات خودروهای زیر 10 هزار دلار

منطقی در مورد توضیح خودروهای اقتصادی گفت: معیار خودروهای اقتصادی خودروهای زیر 10 هزار دلار است. تولید چنین خودروهایی در حال پیگیری است. تاکید ما بر خودروهای وارداتی زیر 10 هزار یورو است و اولین گروه از خودروهای وارداتی ترکیبی از این خودروها با خودروهای کمتر از 20 هزار دلار می باشد.

منطقی در مورد عدم رضایت مصرف کنندگان از خودروها گفت: میزان رضایت مشتری در یک موسسه خصوصی محاسبه میشود و در حال حاضر کف رضایت 70 درصد است و برخی خودروها رضایت 91 درصدی دارند.

اصلاح و رفع اشکالات فرآیند عرضه خودرو در بورس

وی با بیان اینکه عرضه خودرو اولین بار توسط گروه بهمن صورت گرفت ، گفت: وزارت صمت با این موضوع مخالفتی نداشت اما تاکید شد که الزامات باید رعایت و میزان عرضه باید تحت کنترل باشد. تا کنون بیش از چند ده مرحله عرضه داشته ایم و انتظار بهبود را به مرور زمان داریم.

وی در مورد خدمات پس از فروش گفت : یک حد نرمال در دنیا برای مراکز ارائه دهنده خدمات در نظر گرفته میشود مثلا به ازای هر 10 هزار ودرو یک مرکز ارائه دهنده خدمات باید وجود داشته باشد. اگر کیفیت تولید رشد کند قطعا نیاز به خدمات کاهش خواهد یافت.

او در مورد تاثیر تحریم ها در تولیدات خودرو افزود: تحریم سبب شد تا تولید خودرو از 1 میلیون 600 هزار خودرو به 700 هزار خودرو کاهش پیدا کند. اما تلاش این است تا تولید به 1 میلیون دویست هزار خودرو تا پایان سال برسیم. در سال قبل نزدیک به نیمی از تولید به پارکینگ ها انتقال پیدا میکرد زیرا کسری قطعه وجود داشت. این اتفاق از تیرماه برای سایپا و از مرداد برای ایران خودرو حل شده است.

واردات خودرو فرانسوی منعی ندارد

منطقی در خصوص ورود خودروسازان فرانسوی گفت: علت محدودیتهای این خودروسازان قراردادهای مشترک و عدم تعهد به تحویل محصول می باشد. مثلا در تولید ال نود آنها تعهد به تحویل داشتند که این موضوعات سبب محدودیت هایی برای آنها شد. اکنون هیچ ممنوعیتی نیست اما فرانسوی ها باید به تعهدات عمل کنند یا طریقه همکاری را تغییر دهند.

اشتراک گذاری این مطلب:

vorod be anjoman faratahlilgar
pishnahad amoozeshi

دوره آموزشی پیشنهادی

جدیدترین اخبار

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

Instagram
Telegram
YouTube

مطالب خواندنی

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up